Surdegsbröd och timmerkörning

Sov uselt inatt. Samuraj vaknade och hässjade s å hela sängen gungade. Det var bastuvarmt i rummet då det tog några timmar att få ner värmen.

Jag och muränan klev upp extra tidigt idag då vi har frukosttjänst.

Första frukost

Uppdragslistan för första frukost.

Andra frukost

Dito för Andra frukost

Samuraj hjälpte till. Det är tufft för honom… Mycket nytt på många sätt

Kökshunden

Vi hade kiwi och passionsfrukt över så jag och Chris kokade ihop en granatäpple/kiwi sylt som blev otroligt god.

Syltkok

För att enkelt baka bröd varje dag så har vi fem kulturer igång varav två används dagligen. Därför behöver de matas med vetemjöl (egenodlat, egenmalt) och lite ljummet vatten när de använts.

Matningsdags

Efter andra frukost monterade vi en timmersläde på skaklar och delade på Pluto. Vi satte grimma och grimskaft på Karamell då hon fick sig en promenad med.

Timmerkörning med häst och släde. Nu körde vi vare dig mycket eller länge men det blev ändå över 18000 steg. I djupsnö mitt ute i skogen 🙂

Vissa kallar detta bakåtsträvande eller gammaldags, men som jag ser det så är det ett hållbart skogsbruk. Vi eldar upp riset på plats för att ge näring till grässvålen som vi vill skall bildas. Detta gör att djuren kan gå och beta i skogen och vi slipper ogenomträngliga slysnår.

Vi brosslar själva (lägger upp timmerhögar till kuskarna) och kör ut timret på basvägar och stickvägar. Tack vare att vi kör timmer med häst slipper vi de fyra meter breda sönderkörda gatorna från skogsmaskinerna.

Skogsarbetet har jag en speciell relation till. Nu förstår jag verkligen vad gammelgubben menade. Saknaden är stor…

Lunchen var som alltid magisk.

Skav med grönsaker

Skav på nötkött. Palsternackor, majrovor och betor från jordkällaren. Brysselkål från frysen. Saknas gör lingonsylten och surdegsmackan med honung/chili färskosten.

Allt är odlat på gården!

Timmerkörning

Kvällens läsning blir om timmerhästarna i skogsbruket.

Det sista jag gjorde i köket ikväll var att skiva upp en redig vildssvinsskinka som nu vilar i marinad för att senare i veckan bli wild boar beef jerky

Bild kommer imorgon

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *