Småbrukaren kommer nu som podd

Småbrukarpodden kommer snart i en poddspelare nära dig.

Om du är intresserad av skogsbruk, jordbruk och djurhantering med hållbara och självförsörjande metoder, då är detta podden för dig.
Vi följer livet på Allmogegården i Tolarp – en utbildningsgård med fokust på hållbara och ekologiska metoder.

Du kommer få lära känna årskullen 2019 som snart lämnar gården, du kommer få känna Bengt och Maria som driver gården och du kommer få följa årskullen 2020 som anländer i januari.

Med fokus på hållbara och hantverksmässiga metoder lever vi självförsörjande (på  nästan allt) på gården. Lite av det vi köper är kaffe, toapapper och kryddor.
Vi använder ved för matlagning, för värme och för varmvatten. Vi äter det som är i säsong och vi förädlar det vi skördar på gården. Vi har torrdass för gödslet från människor är för värdefullt för att spola bort med rent vatten (vilket också är ett märkligt slöseri).

Fokus ligger på att ta de bra sätten från förr och kombinera dessa med smarta lösningar från idag. På det sättet skapar vi ett småbruk som är hållbart, där saker och ting får ta sin tid och där vi är sjyssta mot djuren, jorden och klimatet. 

Småbrukarpodden kommer snart i en poddspelare nära dig.

Om du är intresserad av skogsbruk, jordbruk och djurhantering med hållbara och självförsörjande metoder, då är detta podden för dig.
Vi följer livet på Allmogegården i Tolarp – en utbildningsgård med fokust på hållbara och ekologiska metoder.

Du kommer få lära känna årskullen 2019 som snart lämnar gården, du kommer få känna Bengt och Maria som driver gården och du kommer få följa årskullen 2020 som anländer i januari.

Med fokus på hållbara och hantverksmässiga metoder lever vi självförsörjande (på  nästan allt) på gården. Lite av det vi köper är kaffe, toapapper och kryddor.
Vi använder ved för matlagning, för värme och för varmvatten. Vi äter det som är i säsong och vi förädlar det vi skördar på gården. Vi har torrdass för gödslet från människor är för värdefullt för att spola bort med rent vatten (vilket också är ett märkligt slöseri).

Fokus ligger på att ta de bra sätten från förr och kombinera dessa med smarta lösningar från idag. På det sättet skapar jag ett småbruk som är hållbart, där saker och ting får ta sin tid och där vi är sjyssta mot djuren, jorden och klimatet. 

Det finns inget hokus pokus eller dolda agendor. Dörren står öppen för alla året runt. Undrar du om något är det bara att fråga så får du svar.

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *