Slakt är ett hantverk

Det här inlägget innehåller bilder och video från slakt av en ko. Vissa tycker det är avskyvärt, andra tycker det är obehagligt och de flesta är ovana vid det.

Kohjärta

Slakt är ett hantverk

Så är det faktiskt. I ärlighetens namn är det inte särskilt svårt. Vissa saker kräver vana, stadig hand och vass kniv men på det stora hela är det som snickeri, måla eller vilket annat hantverk som helst.

Övning ger färdighet

Jag har slaktat några djur nu och börjar förstå konceptet. Flåsnitten sitter och jag hittar lederna och både sotning och passning börjar bli naturligare. Med det sagt är jag långt ifrån kunnig men det kommer jag bli. Slakt är ett hantverk som passar mig.

Hjärta (lätt att stycka ur) kind (pilligt att stycka ur)

Hjärtat äter vi idag. Kinderna ligger i frysen tills dess att jag orkar tillaga dem.

Fettpuckeln på bröstet

Fettpuckeln på bröstbenet är både faschinerande och vacker. Yttre fettlager, lite musklar och sedan ett inre fettlager.

Oavsett djur så skall det flås. Principen är lika för både tuppar, kor och andra djur

Du ser ju skillnad på Bengts handlag (fjärdegradens svartbälte) och Vincent (flår för första gången)

Vi lossar även juvret på kossan

Vi öppnar bröstbenet med såg. Ett enkelt sätt att arbeta på, vilket även fungerar på jakt

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *