Skogsbruk, hönor och vadslagning

Skogsbruket först.

Samuraj gillar att jobba i skogen.

På Tolarp eldar vi riset för att dels bli av med det men även för att återföra näring till marken

Att brossla är det styvaste jobbet i skogen. Basvägar och stickvägar skall beläggas med virke så att kusken kan lasta på det enkelt.

Jag kallar det för ultramodernt, hållbart skogsbruk. Här tar vi ner dåliga träd som är angripna, skapar luckor som släpper in solljus och gör att vi kan släppa djuren på skogsbete.

Det är verkligen inte gammeldags, att tiden stått stilla eller liknande utan snarare det hållbara sättet att bedriva skogsbruk

I detta hållbara skogsbruk ingår att reda ut knabbar.

Knabbar är alltså små pinnar, stora nog att elda med men för små för att kallas ved. Att reda ut Knabbar är att ta bort smågrenarna som växer på just knabbarna så vi kan transportera dem enkelt.

Frittitering på vedspis

Potatis

Jag hade lite tid över så jag tänkte jag skulle frittitera lite (jag vet att det heter fritera men frittitering låter roligare). Jag testade med potatissorterna Sava samt Asterisk. Bägge är fasta, vilket egentligen är fel, det skall vara mjölig potatis.

Grisfett

Till 1 kg potatis kokar du upp två liter vatten. Häll i 1 msk salt och 1 msk ättika. Medans detta kokar upp så skär du upp potatisen. Koka potatisen i 8-10 min (den skall vara underkokt). Låt vila i 20 min.

Hetta upp olja grisfett till 180 grader i en kastrull. Egentligen skall du frittitera i 2 till 3 minuter men kör tills de ser nästan färdiga ut. Låt sedan vila i 20 min.

Fritera återigen på 180 grader i ca 3-5 minuter eller tills de ser färdiga ut. Andra friteringen är för att de skall få yta och crisp.

Låt fritterna rinna av på hushållspapper och krydda väl innan servering.

Chilifries Tolarp edition

Hönor som plockar bär

Vet du hur dessa låter? Mikaela och Charlotte härmar virtuöst denna företeelse

Sockerfasta eller lerbad

Ja, så kommer det bli. Under fastan (fettisdagen till påskdagen) så skall en sockeravvänjning köras här på gården. Den som inte klarar av det får bada lerbad med suggan Stina. Vanja förklarar hur det skall gå till:

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *