Rävvak, god mat och konsten att ta vara på räv

Två nätter på raken nu har jag vakat räv. Vi börjar klura ut den nu, för det verkar som om den går vid 4 på morgonen. Vaket i morse blev lite segt då det dels var disigt men även var mörkt då molntäcket var tjockt.

Rävvakaren

Vid ett tillfälle såg jag något mörkt i nordöstra skogsbrynet men det var så mörkt på åteln att det gick inte att skilja på vare sig hund eller räv… Då tar inte jag skott.

Dagens mat

Fantastiskt gott som vanligt. Rotmos och korv. Gött! Fjälstren, lamm och nötkött kommer såklart från gården

Korv och rotmos

Middagen blev vegetarisk. Ugnsbakad rotmos (resterna från lunchen) med rostad majrova och sötsura morötter

Ugnsbakad rotmos med rejäl smörklick

Flå räv

Nu blir det bilder och video som vissa kan uppfatta som stötande. Skyll inte på mig!

Med hjälp av Chris så flådde vi två rävar som bonden skjutit på åteln tidigare.

Fokuserad Tekla flår räv

Chris och Oskar flådde hanen medans jag, Tekla och Cain flådde tiken.

Tassarna tog jag tillvara så att Samuraj kan lära sig spåra räv

Tassar på tork
Kniven är en JWCT jakt och allroundkniv

Att flå skallen var pilligt. Massa små vinklar och hålor… Missade över ena ögonbrynet men jag skall inte använda skallskinnet

Kniven är en Benchmade 535 bugout vilken jag verkligen gillar

Nu kokar vi skallarna på spisen för att få bort köttet och kunna se skillnaden mellan hona och hane

Skallarna skall bli vita

Räskinnen skall tillsammans med älgskinn bli en varm och vattentät mössa

Rävskinnsmössa

Nu ligger skinnen och saltade

Saltade rävskinn

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *