Picklade ägg

Att pickla ägg är att smak och ev färgsätta äggen. Dessutom förlänger du hållbarheten med någon månad.

Vanligen används rödbetor för färgsättningen men idag testar jag med gurkmeja för att få äggen gula. Vi har helt enkelt inga rödbetor 🙂

Gula picklade ägg

Ingredienser för de picklade äggen

  • 8 ägg
  • 1 rödbeta
  • 8 dl vatten
  • 7 dl strösocker
  • 1½ dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Skala och riv rödbetan. Koka upp vatten, socker, vinäger, salt och riven rödbeta i en kastrull. Koka lagen på svag värme ca 30 min. Låt kallna. Koka äggen 6-7 min. Spola äggen i kallt vatten och låt svalna. Skala äggen, lägg i en glasburk och sila över den kalla lagen. Låt stå i kyl, gärna över natten. Äggen håller 2-4 veckor i kylen.

Picklade ägg färgsatta med rödbeta

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *