Koka långsamt i vedugn

Kökstjänst idag och eftersom sotaren skulle komma så fick det bli ute köket.

Vedspisen var för liten och hopplös att få drag i så jag använde pizzaugnen istället.

Det blev långsamkokad lammstek med ben i gryta i vedeldad pizzaugn.

Potatis som tillbehör. Du ser ju ständige medhjälpare 🙂

Arbetsledaren och provsmakar kollar läget i uteköket


Sanningen att säga så blev det för varmt där inne så jag byggde en ställning med tegelsten och grillgaller för att kunna ha grytorna i ”jetströmmen” från Pizza ugnen.

Lammstek i pulled version och kokt potatis

Resultatet blev pulled lamb typ. Precis det jag ville uppnå vilket kändes riktigt bra med tanke på att tillagningsteknik och metod bägge var nya.

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *