Första intryck av skinnbyxan Järven

Första intryck av Swevest Järven

Pling sade det i telefonen och där var det ett leveransmeddelande från SweVest/DHL om att mina nya byxor fanns för uthämtning.

Mina nya byxor är alltså ett par nubuck läder byxor, språjlans nya, från Swevest. Det jag pratar om är skinnbyxan Järven från Swevest – skinnbyxor för riktiga jägare

Att köpa byxor på nätet utan att prova är oftast en nitlott för mig. Jag är 205 cm lång och byggd som en gärsgårdsstör ungefär. Passar de i rumpan så är det kortbyxor och är de tillräckligt långa så är passformen som en sopsäck ungefär. 

Förväntningarna på att de skulle passa var ungefär minus tolv.

Bakfickor med attityd. Sjukt snygga med annan färgton och nitade. Hoppas på bra patina här.
Insydda ringar för att fästa hängsle i. Genialiskt. Fungerar även väldigt bra för mig som hänger handskar, bryne, första hjälpen, vattenflaska etc i hällorna

Förväntningarna på byxorna i övrigt var skyhöga. Kanske lite för höga. I en mailväxling med Swevest skrev jag just det och fick det är sköna svaret:

Det är ulligt PU läder (plast) de är sudda av robotar i kina. De går sönder lätt av att ta på sig dem. Kevlaret är en bit Hult papper från en telefonkatalog.

Den typen av dialog kan jag ju inte annat än älska!

Så jag hämtade ut läderbrallan och började filma direkt. Det här är ju då just ett första intryck och jag har inte använt dem än.

Jag kommer göra ett långtidstest på dem hur de är i skogsbru

k, på jakt, under gödselspridning, vid slakt och allt annat som fyller min vardag.

Första intrycken

+ Välgjorda. 
+ Luktar gott. 
+ Välsydda. 
+ Coolt med den grova kroken och den grova knappen i knäppningen. 
+ Jag var lite orolig för de bakåtriktade blixtlåsen för vädringen för jag trodde att alla skulle kunna få njuta av klockspelet (dragkedjan går ganska högt upp) men det sitter mesh innanför vilket är bra.
+ Så coolt med byxor som har insudda ringar för att fästa hängslen i. Kommer bli jättebra när vi hugger i skogen i vinter. Tills dess så är de perfekta att fästa karbinhakar i för att hänga handskar i. Ja, jag har alltid ett par handskar på mig. Det behövs flera gånger varje dag. 

– Den blaffiga Swevest loggan. Sorry, för stor, för ocool.
– Fodret. 100% tunn polyester kommer hålla någon vecka i min värld (kan ha fel)
– Fickfodret. Jag vet inte vad det är men det känns väldigt tunt. Dock har jag lite andra saker i fickorna än andra med 1:a hjälpen kit, fällkniv, småpengar, tunn plånbok, slakthandske tändstickor, näver, litet byne, ficklampa modell mindre. Ja, jag använder faktiskt allt det varje dag (inte plånboken och 1:a hjälpen kittet dock).

Saker som jag behöver känna mer på:
? Smala benfickan på vänster ben. Måste klura på vad jag kan ha där. Har liksom inte flyttat in i byxorna än. Men jag får inte plats med mina händer däri.

 

? De tunna stropparna på insidan av byxorna. Vad är de till för? 

? Benfickorna. Jag använder dagligen byxor från Engelsons. Med det menar jag att jag har två par byxor. Från Engelsons. Som jag använder jämnt. De har fickor av mer bälgmodell vilket gör att det går att ha lite allt möjligt i fickorna utan att det blir trångt. Hur det blir här vet jag inte än. Skall flytta in i byxorna först.

? Priset… Knepig fråga. Har inte provat dem än så jag vet inte. Dock så tävlar de med två modeller från Engelsons som jag bokstavligen bor i och som jag lärt mig att maximera fickornas konfiguration och i vilket vädet vilka byxor passar bäst. Jag får 3-4 favoritbyxor från Engelsons för priset av en byxa från Swevest.

 

Dock, bra skit skall kosta stålar för du stödjer en skön snubbe och hans butik. Bra kvalitet är värt mer än annat och Svenska småföretag skall vi stötta i alla läger!

Jag är 205 cm lång och Järven nubuck skinnbyxor satt som en smäck. Som hand i handsken. Som… Ja, du fattar. De passade (kolla videon)

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *