Bogs Ultra High

Ultimata gummistövlar eller flippflopp?

Jag har stora fötter. Det blir liksom naturligt när jag är 205 lång. Tyvärr bestämde sig mina fötter för att vara stora i alla riktningar… Tänk en lång ankfot med högt fotvalv. Även om storleken passar så passar det sällan vid trampdynorna.

Grandshoes har skor för stora fötter vilket är bra och där hade de dessutom märket Bogs. Bogs Ultra High är ett coolt namn på gummistövlar.

Gummistövlar från Bogs. Lätta att ta på sig tack vare handtagen på sidorna av stöveln. Väldämpad mellansulai för ökad komfort och värme. Innersula med Aegis antimicrobial som håller dålig lukt borta. Non-slip och non-mark yttersula som håller dig stabil vid tuffare väder. Dessa stövlar håller upp till -40°C. Vi rekommenderar ändå att använda en tjock socka då de är rymliga över framfot och bredd.

Så skriver Grandshoes om Bogs Ultra High.

 

De är definitivt lätta att ta på sig, det är som att stoppa i fötterna i ett par tofflor, även med höga fotvalv.

Den så kallade ”non slip och non mark” sulan är fantastisk. Det spelar ingen roll om jag står på ett blodigt slaktgolv, på en slabbig gödselplatta eller går på isiga berghällar, fästet är utmärkt! Sulan ser inte särskilt aggressiv eller cool ut, men den levererar varenda gång. I och med att den inte är särskilt djup drar den inte heller in särskilt mycket lera.

Vad som menas med att de ”håller upp till -40” förstår jag inte. De är lite varma under höst och vår och perfekta på vintern. Jag hade dem under jakten i vintras (tillsammans med dubbla sockor) och jag frös inte om fötterna. Men att de skulle ”hålla” till minus 40 det vet jag inte.

Gummit i stövlarna är petroleum och ammoniak beständigt vilket gör att du kan använda dem i lantbruket utan att de ”dör” av dynga och gödsel.

Tåboxen är rejält rymlig vilket är positivt. Med iläggssula får du plats med dubbla strumpor utan att det blir trångt och det går utmärkt att vicka på tårna. Till vinterns jakter skall jag testa med en värmepåse på tårna, så gott om utrymme är det!

Handtagen på stövlarna hade jag kunnat vara utan, jag använder dem inte. Det hade varit bättre om de var hela hela vägen upp.

 

Den lilla klacken på hälen är perfekt utformad för det är busenkelt att ta av sig Bogsen.

Det enda negativa jag har att säga är att något glappar i stöveln. Någon limning har släppt så vid varje steg hör jag ett squuiick, squuiick… Lite irriterande… Har pratat med flera skomakare men alla säger att det inte går att göra något åt. Har det väl släppt så går det inte att laga. Då jag inte kan vara utan stövlarna och bor numer 30 mil från Grandshoes så fortsätter jag använda dem.

Nästa par stövlar jag köper blir ett par Bugs Ultra High – trots att de kostar 1199 kr vilket för mig är ett ganska billigt pris.

Dessutom tänker jag köpa ett par Bogs Urban Farmer. Tro mig, på en gård så hoppar vi i och ur skorna typ tusen gånger varje dag.

Så det blir skoinköp för ca 2000 kr framöver… 

Jag behöver nämligen nya gummistövlar. Jag satte en grep i högerstöveln när vi grävde ur ungdjurens vindskydd. Hade otrolig tur som missade både fot och tår men stöveln är det hål i. Skall försöka laga med liquisole men jag har inte stora förhoppningar 🙁 

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *