Att vara ladugårdatomte

Jag fick förtroendet från B att introducera alla nya till ladugårdstjänsten vilket var både roligt, tröttande och inspirerande.

Tanken är att vi gamla lär de i den nya gruppen om hur olika ansvarsområden fungerar. Det är ett smart sätt för Bengt och Maria att slippa säga allt till alla.

De nya som kommit är Vanja, Susanne, Charlotte Mikaela, Sara och Anne. Klart kul, men extremt stökigt och tröttande med många nya. Jag har känt det själv att det varit tufft i skallen och har varit trött men det går över.

Hopp i grytan

Det var min kökstjänst idag och det blev ett riktigt bra race. 17 personer fick kanin gryta med fläsk, kimchi, stekt potatis och grönsakspaj.

Jag är så glad över att få laga mat med sådana fina råvaror! Allt vi gjorde kom från gården.

Roligt nog så fotade jag ingenting 🙂

Nu är även breasola färdigsmaksatt och upphängd

Bresaola del 2

Sia är det senaste tillskottet på gården

Sötnöten

Jag börjar komma riktigt nära Olex och Edit, stuten och kvigan vi har kvar. Olex äter ur handen men jag har en bit kvar på Edit. Det är viktigt att hantera ungdjuren så de är vana vid människor

Edit till vänster och Olex till höger
Elstängselpassare

Tekla och Chris håller ner elstängslet mot göken till med stil. Vi har inga vildsvin på Tolarp. B tror att detta beror på att elstängslet redan satt uppe när Grisen kom.

Tackan ögonskugga får uppmärksamhet

Vanja gosar med Ögonskugga (tacka heter så) medans Sussie fotar

Fågel och hare

Spårstämplar från hare och fågel på väg till rävåteln. Bönderna här skjuter inte av svartfågel så jag har två gårdar att skjuta på nu. Mycket roligare än skjutbanan.

Dokumentärfilmare Erik beskriver ditt projekt

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *