Att garva skinn

Att ta till vara på skinnet från djuren du slaktar är för mig en självklarhet. En varning bara, börja alltid med ett litet skinn från ett litet djur. Ju större djuret är desto större blir skinnet och desto större blir din arbetsinsats.

Så tar du tillvara på fårskinn

Sida 3, tidningen Åter 3/16

Flå noga. Salta minst 14 dagar. Bygg en räckbänk.

Sida 4, tidningen Åter 3/16

Skrapa. Tvätta. Torka. Garva.

Du kan använda djurets hjärna vid garvningen, men ett recept som kan tyckas enklare är

1 dl fett/olja. 1 äggula. 1 msk såpa. Rör tills det påminner om majonäs

Sida 5, tidningen Åter 3/16

Torkning, lutning, mognad. Tvättning igen. Mjukgörning. Putsning.

På detta sätt bereder vi skinn på Allmogegården

av Mattias

http://madprepper.net - http://skitjakt.nu - http://jaktkojan.nu - http://mattiashandley.se - http://vapenfakta.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *